7 lépés, hogy megvalósíts bármit az életedben, amire nagyon............
2015. február 27. írta: Berta Csapat

7 lépés, hogy megvalósíts bármit az életedben, amire nagyon............

Találtam, és nagyon tetszett!

Kimásoltam, hogy még nagyon sokáig olvashassuk:

7 lépés, hogy megvalósíts bármit az életedben, amire nagyon, de nagyon vágysz

 

Na ne, Emese, most jössz megint ezzel a mentális Viagrával, de könyörgöm, mit kell csinálni, hogy működjön? Oké, oké, értem én. Szépek ezek a gondolatok, de mi az első lépés, meg a második, meg a többi utána?

Rendben, akkor jöjjön a lényeg. Mit tegyél, ha meg akarod teremteni az életedben azt, amire nagyon vágysz? Először is, fontos, hogy nagyon vágyjál rá. Hogy elhidd, neked az jár. Hogy megérdemled. Hogyan tudod ezt eldönteni? Hunyd le a szemed, és gondolj arra, amire nagyon vágysz. Lásd a szemeid előtt a képet. A tengerpartot, vagy az autót, vagy a táskát, a cipőt, a karórát, azt a jó pasit (vagy nőt), aki most nagyon hiányzik az életedből, a görög (török, horvát, olasz, spanyol, stb.) tengerpartot, ahová évek óta vágysz. És most figyelj arra, hogy milyen érzés jelenik meg benned. Félelem, hitetlenség, kétkedés? „Nekem ez úgysem fog sikerülni”? „Soha a büdös életben nem lesz nekem ilyen, pedig de jó lenne”? Ezek az érzések azt jelzik, hogy nem vagy összhangban a vágyaddal. Nem hiszed el, hogy ez neked is lehetséges.

Ilyenkor érdemes szembenézni a saját negatív érzéseiddel. Gondold végig, gyerekkorodban milyen hatások értek a pénzzel, a gazdagsággal, a sikerrel, a bőséggel kapcsolatban. Van, akiben az rögzült, hogy sok pénzt csak tisztességtelenül lehet szerezni. Vagy hogy a sok pénz hajszolásába akár bele is lehet dögleni. Vagy hogy a sikeres embereknek nincsenek barátaik.

A félelem kimondása az első lépés a gyógyulás felé. Pont, ahogy a varázslótanoncoknak tanították a Harry Potterben. Ha fel akarod gyorsítani a folyamatot, jól jöhet egy kis kopogtatás, kineziológia, vagy meditáció.

Ha a vágyadat jó érzések kísérik, és határtalan öröm jár át, amikor a képzeleted vetítővásznán megjelenik az a bizonyos kép, akkor jöhet a teremtés. És íme a jól hangzó cím:

7 LÉPÉS, HOGY MEGVALÓSÍTS BÁRMIT AZ ÉLETEDBEN, AMIRE NAGYON, DE NAGYON VÁGYSZ

  1. Fogalmazd meg, mit szeretnél

A legtöbben nagyon pontosan tudják, hogy mit nem akarnak. Küzdenek is ellene. És mégis egyre több lesz belőle az életükben. „Amire figyelsz, az a világod” – mondja Liam Neeson (valamelyik Jedi mester, de nekem ő minden filmjében Liam Neeson marad) a Csillagok háborújában a kis Anakin Skywalkernek. „Akár elhiszed, hogy képes vagy rá, akár nem, mindenképpen igazad lesz.” Ezt pedig Henry Ford, a T-modell megalkotója mondta bölcsen. Ahol a figyelem, ott a teremtő energia. Ha arra figyelsz, amit nem akarsz, annál inkább azt kapod. 1_7.jpgÉszrevetted már, hogy ha azon dühöngsz az autódban, hogy milyen türelmetlenek és udvariatlanok az autósok, akkor mindenki így fog viselkedni az utakon. Ha meg azt gondolod, hogy ma csupa kedves emberrel fogok találkozni, akkor remek napod lesz, és csupa kedves emberrel találkozol. Egyszer az életben tegyél magadnak egy szívességet, és írd le végre a vágyaidat. Írd őket kis kártyákra, és a kártyákat tartsd valamilyen szép dobozban, amire jó érzésekkel gondolsz. Tehetsz a közelbe valamilyen szép kristályt vagy virágot, de a lényeg, hogy alakítsd ki a saját rituálédat, hogy minden nap elővedd és elolvasd a vágyaidat. Hogy minél többször arra fókuszálj amit akarsz, és ne arra, amit nem.

 

  1. Kötelezd el magad a vágyad mellett

Amíg nem kötelezed el magad valami mellett, addig nem vagy benne 100%-ig. Bizonytalan vagy, hol így gondolod, hol meg amúgy. Van erre egy jó magyar mondás: az Isten se tud kiigazodni azon, hogy mit akarsz. Létezik egy nagy igazság: abban a pillanatban, ahogy elkötelezed magad valami mellett, az isteni gondviselés a segítségedre siet. Apró véletlenek sorozatát tapasztalod majd az életedben, amelyek az álmod teljesülése felé sodornak téged. És mi a titok? Mit jelent elköteleződni valami mellett? Egy férfi nem akkor köteleződik el a választottja mellett, amikor megkéri a kezét, hanem amikor bemegy az ékszerboltba, és megveszi a gyűrűt. Azaz megteszi az első lépést. Tesz érte.

2_3.jpg

Hogyan kötelezd el magad a vágyad mellett? Kezdj el cselekedni. Kezdj el róla beszélni. Ha utazni szeretnél, vigyél haza egy utazási prospektust, vagy nézz utána az interneten. Ha autó, menj be a kereskedésbe, ülj bele az álomautóba, és hagyd, hogy a kereskedő komoly vevőként kezeljen. Ha egyszerűen csak fel akarod pezsdíteni az életedet, akkor iratkozz be egy tánciskolába, vegyél színházjegyet, hétvégén menj ki a természetbe. Tegyél érte!

Csodálatos dolgok történnek, ha bele mersz vágni! Az Univerzum eléd fog sietni, és félúton találkoztok majd.

  1. Képzeld el a vágyaidat úgy, mintha már megtörténtek volna

Amikor nap, mint nap végigolvasod a vágyaidat tartalmazó kártyákat, lelki szemeid előtt lásd és érezd át, hogy az a valami már benne van az életedben. Ha pénzről van szó, akkor lásd magad előtt az összeget a számlaegyenlegeden. Ha utazás, akkor lásd magad ott az álmaid városában. Ha nyelvtudás, akkor lásd magad, ahogy könnyedén beszélgetsz egy idegennel London belvárosában. A tudomány mai állása szerint, ha elég sokszor képzeled magad elé, amire vágysz, az agy nem tud különbséget tenni aközött ami megtörtént, és aközött, ami nem.

  1. Kérd és megadatik

Ha elkötelezted magad, és megtetted az első lépést a vágyad teljesülése irányába, minél többször tedd fel magadban a kérdést: Milyen végtelen lehetőségeim vannak, hogy a (itt fogalmazd meg, amire vágysz) valósággá váljon az életemben? Ki vagy mi segít abban, hogy (itt jön a vágyad) valósággá váljon az életemben? Figyelj a jelekre, az apró történésekre. Minél többet tudatosítasz magadban, annál több „véletlen” siet a segítségedre.

  1. Hol vannak rejtett tartalékok a költségvetésedben?

Akár hiszed, akár nem, biztosan lehet találni a kiadásaid között olyan tételeket, amire semmi szükséged nincs, és ha egyszer szembesülnél vele, hogy mennyit költesz el feleslegesen, akkor biztosan felkiáltanál: „Te jó ég!” Nem arról beszélek, hogy ne élvezd az élet apró örömeit, és mondj le minden földi jóról. Inkább arról van szó, hogy mit ér meg neked, hogy közelebb kerülj ahhoz, amire nagyon, de nagyon vágysz.

  1. Lomtalaníts

Vannak olyan ruháid, háztartási eszközeid, bútoraid, csecsebecséid, amiket rég nem használsz? Tele van a tároló, a garázs, a gardrób felesleges holmikkal? Először nem a jófogás meg az olx jut erről az eszembe, hanem a csí. Az életenergia, ami a sok felesleges holmi miatt beragad, és nem tud áramlani. Csinálj helyet az újnak. Másodszor pedig igenis irány a jófogás, vagy az olx vagy a vatera, és add el. Valaki másnak örömöt okozol vele, hogy jó áron hozzájuthat, te pedig máris megalapozod az álomszámlád első befizetéseit.

  1. Álomszámla

Nyiss egy alszámlát a bankszámládhoz, amit magadban elnevezhetsz akár álomszámlának is. Gyűjtsd ott azt a pénzt, amit nem költesz el apróságokra (a túró rudi meg a napi egy cappuccino a büfében hónap végére igen szép summa), és amire az általad már nem használt holmik eladásából szert teszel.

KÖTELEZD EL MAGAD A VÁGYAD MELLETT ÉS NYISS KAPUT A VÉGTELEN LEHETŐSÉGEKNEK!

nyitott-kapu.jpg

A hét lépés közül melyik érintett meg a legjobban?

És melyiket fogod kipróbálni?

Milyen bevált trükkjeid vannak?

Oszd meg itt a véleményedet, érzéseidet, hogy milyen „véletlenek” vittek előrébb az álmaid megvalósulása felé?

Szeretettel:

Emese
tréner és alternatív coach

Forrás: http://koppanyemese.hu/7-lepes-hogy-megvalosits-barmit-az-eletedben-amire-nagyon-de-nagyon-vagysz/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bertacsapat.blog.hu/api/trackback/id/tr497226859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása