Lúdtalpad van?..................
2014. július 23. írta: Berta Csapat

Lúdtalpad van?..................

Egy kis torna senkinek sem árt........

Találtam a cikket a Filantropikum oldalán:

Tornáztassuk lábainkat, előzzük meg a lúdtalpat

 

A lúdtalp népbetegségnek is nevezhető lábrendellenesség, amelynek kezdetben nincsenek tünetei, de ahogy idősebbek leszünk és egyszer csak észbe kapunk, hogy itt fáj a térdünk, ott fáj a derekunk, akkor könnyen lehet, hogy ennek a lúdtalp az oka, hiszen a sok éven keresztül történő helytelen testtartás a porcok elkopásával járhat.

 images.jpg

Megelőzésképpen tornáztassuk lábainkat. Ezt már a kétéves gyerkőcöknél is érdemes bevezetni, hogy elejét vegyük a bajnak.

Már az jó, ha sokat szoktunk mezítláb jönni-menni. Ilyenkor erősödik talpunk boltozata. Húzzuk le a zokninkat, nyújtsuk ki a lábunkat, támaszkodjunk meg a kezünkkel a hátunk mögött, majd mindkét lábunkat feszítsük le, majd utána engedjük ki. Minden mozdulatot 10-szer ismételjük meg.

Ezután jöhet a bokakörzés, mindkét irányba, majd hajlítsuk be lábujjainkat és majd nyújtsuk ki, ezt felváltva is tegyük meg. Ezután üljünk fel, a sarkakat emeljük fel a földről, de úgy, hogy a lábujjak a földön maradnak, majd tegyük vissza a sarkakat a földre, ismételjük meg 10-szer a gyakorlatsort. Ezután tegyük le lábfejünket a földre, majd lábujjainkkal próbáljunk meg előre haladni, akár egy kis hernyó.

A következő gyakorlathoz már kell egy partner is, na meg egy ívpapír. Erre rá kell lépni, a segítőnk pedig próbálja meg kihúzni talpunk alól a papírt, de mi ezt ne engedjük. Próbáljunk meg lábujjhegyen járni, de a sarkakon való járás is hasznos, mint ahogy a külső és belső talpélen való körözés a szobában.

 

Forrás:

http://filantropikum.com/tornaztassuk-labainkat-elozzuk-meg-a-ludtalpat/

A bejegyzés trackback címe:

https://bertacsapat.blog.hu/api/trackback/id/tr96538607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása